Blog

Campanya vigilància d’incendis 2011 Ardenya-Cadiretes

El passat 26 de juny va iniciar-se la campanya de vigilància d’incendis pels massissos de Gavarres i d’Ardenya-Cadiretes amb 7 vigilants que van ser contractats per l’entitat gestora del Consorci d’Ardenya-Cadiretes, confinançats per la Diputació de Girona i pel SOC. La vigilància al massís d’Ardenya-Cadiretes cobria els municipis de Sant Feliu de Guixols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar,Vidreres i Llagostera. El 26 de setembre, es tancava la campanya de vigilància amb un total de 56 columnes de fum avisades durant l’estiu de les quals 39 van ser focs confirmats.

El dia a dia per un vigilant:

Des del primer dia de campanya, els vigilants es movien pel massís d’Ardenya-Cadiretes amb un vehicle 4×4 amb kit d’extinció per arribar fins als diferents punts de guaita que tenien assignats. Via radio, s’iniciava servei a les 11:00 del matí i la unitat de Control Romanyà deia les tasques que s’havien de desenvolupar durant tot el dia. Si el risc d’incendi era elevat, llavors, els vigilants es distribuïen cap els punts de guaita existents al massís com ara el de la Torre de guaita de Montbarbat, el del Puig de Montagut, el del mirador de Pedralta i el del Puig Portugal. Si veien qualsevol incidència o columna de fum, la situaven al mapa i la comunicaven a control Romanyà. En cas de no haver-hi risc d’incendi es feien altres feines com ara la de neteja d’abocaments incontrolats, el cens de masos i la revisió dels dipòsits d’aigua d’incendis. Així, a les 19:00 hores tots els vehicles tornaven a la base i donaven la seva fi de servei fins al dia següent.

Respon